Hoe groen en blauw kleurt Amsterdam eigenlijk?

Hoe groen en blauw kleurt Amsterdam eigenlijk?

#GroeneKaartvanAmsterdam crowdfunding nu online!

Het is goed mogelijk dat je hebt gehoord van de op sociaal veel gedeelde campagne om van Londen een ‘National Park City’ te maken. Een inspirerend voorbeeld van hoe je door een andere benadering een hele stad letterlijk mee kunt krijgen - bestuurders en bewoners - om meer in het stedelijk groen te investeren. De bedenker van deze campagne, Daniel Raven-Ellison was twee weken geleden gastspreker op een bijeenkomst van Nature Desks in Amsterdam. Hij heeft aan 60 beleidsmakers, groenliefhebbers en groene ondernemers uit de doeken gedaan hoe hij het voor elkaar heeft gekregen dat Londen in 2019 officieel de eerste National Park City wordt in de wereld. 

De publicatie van de Green Map of London in 2017 was onderdeel van de campagne. Wij willen samen met de makers van deze unieke kaart nu ook de eerste Groene Kaart van Amsterdam creëren. De crowdfunding voor dit nieuwe initiatief staat nu online: 

https://voorjebuurt.nl/nl/projects/groenekaartvanamsterdam/plan 

Hoe groen en blauw kleur Amsterdam eigenlijk? Wij denken dat mensen anders naar Amsterdam zullen kijken, als ze deze kaart straks in handen hebben. Niet alleen raak je geïnspireerd, maar heb je ook een ‘instrument’ in handen om nog beter de dialoog te voeren over de noodzaak van stedelijk groen. De Groene Kaart van Amsterdam is er voor iedereen die houdt van Amsterdam, van groen en/of van cartografie. We hebben jouw steun nodig om onze droom te verwezenlijken. Zou jij ook kunnen helpen?  

Hoe? 

Door financieel bij te dragen aan de realisatie van de Groene Kaart van Amsterdam. Dit kan al vanaf 15 euro (de donateurs krijgen later dit jaar de kaart, inclusief verzendkosten). Ga naar: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/groenekaartvanamsterdam/plan 

Door mee te denken. Heb jij vrienden, kennissen of collega’s die ook de Groene Kaart van Amsterdam willen steunen? Of ken je bedrijven, instellingen of fondsen die ons kunnen helpen? 

Door de campagne te delen op de sociale media of onder de aandacht van de pers te brengen. 

Alle informatie over deze grote, stoere papieren Groene Kaart van Amsterdam vind je online op de pagina van de crowdfunding. Wil je meer weten of wil je de kaart van Londen zien, ik kom het graag nader uitleggen.

BACK UP VERSIE.jpg
Update kaart

Update kaart

The #greenmapofAmsterdam

The #greenmapofAmsterdam