Lanceringsevent groene kaart van Amsterdam 11 juli Pakhuis de Zwijger

Lanceringsevent groene kaart van Amsterdam 11 juli Pakhuis de Zwijger

'Urban Nature Amsterdam' wordt op 11 juli officieel in Pakhuis de Zwijger gepresenteerd. De allereerste papieren kaart van Amsterdam die alle groene en blauwe plekken in de stad laat zien. De kaart is speciaal ontworpen voor bewoners en bezoekers om de stedelijke natuur in Amsterdam te ontdekken en beter te leren waarderen. Het avondprogramma over de groene ambities van Amsterdam, Londen en Breda is samengesteld door initiatiefnemer Nature Desks en Pakhuis de Zwijger.

Het doel van de kaart 'Urban Nature Amsterdam' is om te laten zien dat Amsterdammers leven te midden van parken, (binnen)tuinen, plantsoenen, natuurspeeltuinen, groene daken, meren, grachten, rivieren, polders en bossen. Een uniek groen en blauw stadslandschap dat bewoners delen met ruim 10.000 soorten flora en fauna in Amsterdam. 

Het event op 11 juli vindt plaats in de maand dat Londen op 22 juli officieel wordt gelanceerd als 's werelds eerste 'National Park City'. Initiatiefnemer is de Brit Daniel Raven-Ellison, guerrilla-geograaf en National Geographic Explorer. Hij ontvouwt de visie van de National Park City Foundation om wereldwijd steden groener, gezonder en meer biodivers te maken. Zijn doel is om minstens 25 steden in 2025 uit te roepen tot National Park Cities.

Screenshot 2019-07-03 at 14.51.15.png

De tweede keynote lezing wordt verzorgd door Paul Depla, burgemeester van Breda. Breda telt procentueel het meeste groen van alle steden in Nederland. Depla wijdt uit over de bestuurlijke ambitie dat Breda in 2030 de eerste 'Europese Stad in een groen Park' zal zijn. Geertje Wijten, senior planner ruimte & duurzaamheid gemeente Amsterdam, vertelt over de groene visie van het stadsbestuur. Robert Graat, secretaris Programma Groene Metropool van Staatsbosbeheer, ontvouwt de visie van de natuurbeheerorganisatie.

Meer informatie hier: https://dezwijger.nl/programma/amsterdam-as-a-national-park-city

Donderdag 11 juli| 20.00 – 22.00 | Pakhuis de Zwijger | Gratis Toegang | Grote Zaal

#UrbanNatureAmsterdam

Ontwerp zonder titel-17.png
Update kaart

Update kaart