Bye 2019, hello 2020.

Bye 2019, hello 2020.

over groenblauwe kaarten, projecten, inspiratie en vriendschappen

De sociale media herinnert ons dat Nature Desks 4 jaar bestaat. Al vier jaar brengen we natuur samen met werk en welzijn. En we herontwerpen de wijze waarop mensen in relatie tot het stedelijk groen werken en leven. Van deze vier jaren was het laatste wel erg bijzonder: samen met onze partners en ‘supporters’/ crowdfunders hebben we #UrbanNatureAmsterdam - de allereerste papieren groen-blauwe kaart van de stad - gelanceerd. Deze kaart wordt beloond met plek 75 in de Duurzame100 lijst van het jaar.

Een tweede ‘urban nature’ kaart is nu in de maak: begin 2020 krijgt Breda (‘stad in een park’ in 2030 en misschien zelfs de allereerste National Park City in Nederland) een groen-blauwe kaart. Dank Urban Good, Gemeente Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Recreatie Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Green City Watch, Pakhuis de Zwijger, Weeting, Gemeente Breda, Buurtgroen 020, Bureau Binnentuinen en vele vele anderen. 

Gezonder werken betekent dat we ons werk anders moeten inrichten, dat we meer naar buiten moeten in het stedelijk groen. Vier jaar geleden waren er niet veel mensen en bedrijven die ons serieus namen; in juni 2019 werd wel - op initiatief van Nature Desks en met de steun van Ondernemersfonds Utrecht - de allereerste Outdoor Office day in Nederland georganiseerd. De tweede #OutdoorOfficeDay vindt plaats op 23 juni 2020. Save the date! 

En dan mag je meepraten over gezondere, betere en meer inclusieve steden. Het was een eer om bij het Salzburg Global Seminar te morgen brainstormen over wat National Park Cities zijn, mee doen aan een rondetafel gesprek van The Nature of Cities of in Amsterdam deelnemen aan de expertmeeting Biodiversiteit Amsterdam (dank Next City en Nature Optimist). 

2019 was het jaar van bijzondere projecten en het ontmoeten van veel inspirerende mensen. Een  deel daarvan zijn vrienden geworden. We treffen elkaar op de straten van deze fantastische stad, bij bijeenkomsten of online. We delen elkaars passies, projecten en raken geïnspireerd. Dank allemaal. 

Tot snel in 2020. 

National Park Cities

National Park Cities

🎉 UrbanNatureAmsterdam, #75 in de Duurzame 100 van 2019  🌳💦🗺

🎉 UrbanNatureAmsterdam, #75 in de Duurzame 100 van 2019 🌳💦🗺